Originalni recept za Cezar salatu: Brz i ukusan obrok, idealan za vrele dane

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo popularno jelo je kraljica svih salata

Foto: Pixabay

Kraljica među salatama definitivno je čuvena Cezar salata – najpopularnija obrok salata današnjice. Ovo jelo je pravi izbor za zdrav i ukusan obrok.

Međutim, iako postoje njegove razne verzije,  donosimo vam originalni recept za ovaj obrok koji je česta ponuda na meniju mnogih restorana.

Sastojci:

  • 300 gr pilećeg belog mesa
  • 1 pakovanje Iceberg salate
  • 60 gr pančete u listicima
  • 2-3 parčeta tost hleba 
  • parmezan
  • 2 paradajza

Sastojci za preliv: 

  • ½ kašičice senfa
  • limunov sok
  • ½ kašičice soli
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašika pavlake
  • 2 kašike majoneza
  • 1 žumance

Priprema: 

Piletinu usolite i isecite na tanke listiće, pa je ispržite u tiganju. Salatu takođe iseckajte da bi bolje upila preliv.

U posudu stavite žumance, senf i limunov sok. Zatim stavite maslinovo ulje i mešajte sve dok ne dobijete gustu masa, odnosno dok ne dobijete preliv.

U preliv stavite beli luk, koji ste prethodno iseckali na sitno. Dodajte pavlaku i majonez, pa sve fino sjedinite.

Tost hleb iseckajte ga na kockice, dodajte salatu i preliv i malo piletine, pa izmešajte. Prebacite sve u jednu činiju, pa na vrhu poređajte ostatak piletine, isečen paradajz i pančetu, a potom pospite parmezan.

Prijatno!

(Telegraf.rs)