Recept za malo drugačije palačinke: Slane, zapečene u rerni, oduševiće vas ukusom
Ovako pripremljene palačinke odličan su izbor za jedan od tri glavna obroka
Palačinke su jelo kome retko ko može da odoli, bilo da su poslužene slatke sa džemom, kremom ili orasima, bilo da su servirane slane sa pečenicom i šunkom.
Samo punjene raznim nadevima ili pohovane uvek su rado viđene na svakoj trpezi.
Sastojci za testo:
- 2 jaja
- 200 gr brašna
- 4 kašičice ulja
- 300 ml mleka
- 200 ml mineralne vode
Sastojci za nadev:
- 1 jaje
- 1 čaša kisele pavlake
- 20 listova šunke
- 100 ml neutralne pavlake za kuvanje
- 200 grama kačkavalja
Priprema:
Napravite testo za palačinke tako što ćete u brašno dodati jaja, ulje, mleko i mineralnu vodu. Sve zajedno dobro umutite, da testo bude srednje gustine. Ostavite ga pola sata da odstoji u frižideru, a onda ispecite palačinke.
Svaku palačinku premažite kiselom pavlakom, na nju staviti po dva lista šunke i malo rendanog kačkavalja. Urolajte palačinke, pa ih presecite na polovinu i uspravno ih stavljajte u nauljenu tepsiju ili vatrostalnu činiju u kojoj ćete ih peći.
Jedno jaje umutite sa ostatkom kisele pavlake, 100 ml neutralne pavlake i soli po želji. Ovim prelijte palačinke u posudi za pečenje i ubacite ih u rernu zagrejanu na 180 stepeni. Pecite ih 15 minuta, pa onda izvadite i narendajte preostali kačkavalj, pa zapecite još 5 minuta.
Prijatno!
(Telegraf.rs)