Recept za malo drugačije palačinke: Slane, zapečene u rerni, oduševiće vas ukusom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovako pripremljene palačinke odličan su izbor za jedan od tri glavna obroka

Foto: Shutterstock

Palačinke su jelo kome retko ko može da odoli, bilo da su poslužene slatke sa džemom, kremom ili orasima, bilo da su servirane slane sa pečenicom i šunkom.

Samo punjene raznim nadevima ili pohovane uvek su rado viđene na svakoj trpezi.

Sastojci za testo:

  • 2 jaja
  • 200 gr brašna
  • 4 kašičice ulja
  • 300 ml mleka
  • 200 ml mineralne vode   

Sastojci za nadev:

  • 1 jaje
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 20 listova šunke
  • 100 ml neutralne pavlake za kuvanje
  • 200 grama kačkavalja

Priprema:

Napravite testo za palačinke tako što ćete u brašno dodati jaja, ulje, mleko i mineralnu vodu. Sve zajedno dobro umutite, da testo bude srednje gustine.  Ostavite ga pola sata da odstoji u frižideru, a onda ispecite palačinke.

Svaku palačinku premažite kiselom pavlakom, na nju staviti po dva lista šunke i malo rendanog kačkavalja. Urolajte  palačinke, pa ih presecite na polovinu i uspravno ih stavljajte u nauljenu  tepsiju ili vatrostalnu činiju u kojoj ćete ih peći.

Jedno jaje umutite sa ostatkom kisele pavlake, 100 ml neutralne pavlake i soli po želji. Ovim prelijte palačinke u posudi za pečenje i ubacite ih u rernu zagrejanu na 180 stepeni. Pecite ih  15 minuta, pa onda izvadite i narendajte preostali kačkavalj, pa zapecite još 5 minuta.

Prijatno!

(Telegraf.rs)