Jaja za doručak na italijanski način: Recept za šarenu kajganu sa paradajzom i paprikom
Kajgana na mediteranski način osvojiće sva vaša čula
Jaje na oko, poširana jaja, kajgana, omlet... Pripremamo ih na mnogo načina, jer su jeftina, ukusna i dugo drže sitost.
Jaja su dobar izbor za doručak, posebno kada im dodate i povrće. U ovim vrelim letnjim danima lagana kajgana sa paprikom i paradajzom obezbediće vam dovoljno energije za rad, a neće opteretiti želudac.
Sastojci:
- kašika maslinovog ulja
- 50 ml paradajz soka
- 4 jaja
- 2 čena belog luka
- peršun
- pola glavice crnog luka
- 1 crvena paprika
- 1 ljuta papričica
- so, biber i začini po želji
Priprema:
Iseckajte na sitno beli i crni luk, papriku i ljutu papričicu. Zagrejte tiganj, pa sipajte maslinovo ulje, a onda stavite iseckano povrće. Dinstajte dok povrće ne omekša.
Dodajte sok od paradajza i začine, uz stalno mešanje. Koristeći drvenu kašiku, napravite četiri rupe u pripremljenu smesu i razbijte u njih jaja, pa promešajte sve zajedno.
Poklopite tiganj i na laganoj vatri pržite jaja dok ne budu gotova.
Pospite peršunom i svežom ljutom papričicom.
Jelo poslužite toplo.
Prijatno!
(Telegraf.rs)