Jaja za doručak na italijanski način: Recept za šarenu kajganu sa paradajzom i paprikom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kajgana na mediteranski način osvojiće sva vaša čula

Foto: Shutterstock

Jaje na oko, poširana jaja, kajgana, omlet... Pripremamo ih na mnogo načina, jer su jeftina, ukusna i dugo drže sitost.

Jaja su dobar izbor za doručak, posebno kada im dodate i povrće. U ovim vrelim letnjim danima lagana kajgana sa paprikom i paradajzom obezbediće vam dovoljno energije za rad, a neće opteretiti želudac.

Sastojci:

  •  kašika maslinovog ulja
  •  50 ml paradajz soka
  •  4  jaja
  •  2 čena belog luka 
  •  peršun
  •  pola glavice crnog luka 
  •  1 crvena paprika 
  •  1 ljuta papričica
  • so, biber i začini po želji

Priprema: 

Iseckajte na sitno beli i crni luk, papriku i ljutu papričicu. Zagrejte tiganj, pa sipajte maslinovo ulje, a onda stavite iseckano povrće. Dinstajte dok povrće ne omekša.

Dodajte sok od paradajza i začine, uz stalno mešanje. Koristeći drvenu kašiku, napravite četiri rupe u pripremljenu smesu i razbijte u njih jaja, pa promešajte sve zajedno.

Poklopite tiganj i na laganoj vatri pržite jaja dok ne budu gotova.

Pospite peršunom i svežom ljutom papričicom.

Jelo poslužite toplo.

Prijatno!

Video: Potreban je samo minut za preukusan početak dana

(Telegraf.rs)