Recept za ukusnu pileću salatu: Idealna je za tople dane, a mogu je spremiti i početnici u kuhinji
Ovu obrok salata savršenog i kremastog ukusa, kada jednom probate, često ćete je praviti
Sigurni smo da ne postoji osoba koja voli da kuva tokom letnjih dana. Ako nemate želju i vremena da dugo stojite pored šporeta, a želite fantastičan ručak, ovo je idealan recept za vas.
Pileću salatu možete da poslužite kao ručak, a neće pogrešiti ukoliko je budete namazali na parče hleba.
Postoji mnogo varijacija na temu ovog recepta, a mi vam donosimo najbolji.
Sastojci:
- dve kašike ulja
- 150 gr susama
- 700 gr pilećeg mesa
- 1 pileća kocka za supu
- 2 krastavca
- 200 gr majoneza
- 400 gr pavlake
- so, biber
- zelena salata za dekoraciju
Priprema:
U tankom sloju pokriti dno tiganja uljem. Kada se ulje zagreje, dodajte susam i pržite na tihoj vatri, dok ne poprimi braonkastu boju.
Pileća prsa stavite u šerpu i sipajte vodu, tako da bude 2 prsta iznad mesa. Stavite da se kuva 35 minuta.
Kada voda provri, dodajte kocku za supu. Po potrebi dodajte još vode.
Piletinu i krastavce iseckajte na sitne kocke, pa stavite u veliku posudu, u koju ste prethodno stavili par listova zelene salate. Dodajte majonez, pavlaku i susam i dodajte so i biber ili začine po vašoj želji. Sve zajedno promešajte.
Ostavite u frižideru da se ohladi i uživajte u neodoljivom ukusu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)