Doručak gotov za 10 minuta: Recept za pituljice sa sirom koje će vas oduševiti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo starinsko jelo naših baka idealno je kao obrok za početak novog dana

Foto: Youtube/PrintScreen/Pekara Pekarica

Pite sa sirom na razne načine idealan su izbor za doručak, ali ako imate manjak vremena, kao odlična zamena mogu da posluže i pituljice koje ćete ispržiti u tiganju.

Recept za ovo jelo koristile su i naše bake, a kao glavnu prednost su navodile što se spremna mnogo brže nego klasična gibanica.

Za samo desetak minuta na stolu će se naći neodoljive pituljice, mirisne i ukusne koje uz jogurt ili mleko čine savršen obrok za početak novog dana.

Sastojci:

  • 500 gr tankih kora za pitu 
  • 250 gr punomasnog kravljeg sira 
  • 2 jaja 
  • kašika ulja 
  • 1 dl ulja za prženje

Priprema: 

Umutite jaja sa sirom u penastu masu. Dodajte kašiku ulja. Kore za pitu presecite po dužini na pola i filujte ih. Premažite svaku koru celom dužinom filom od sira, savijte krajeve da fil ne curi i smotajte kao rolnicu.

Zagrejte ulje i pržite pituljice sa obe strane da budu rumene. Poslužite ih tople uz jogurt.

Prijatno!

Video: Srbi uče svet kako se pravi pica u izolaciji

(Telegraf.rs)