Recept za čuveni novosadski indeks sendvič: Napravite ga sami u svojoj kuhinji
O slasnosti ovog sendviča se raspreda od njegovog nastajanja
Verovatno da ne postoji noćni izlazak koji se dogodio u srpskoj Atini, a da nije završen odlaskom na čuveni indeks sendvič.
O slasnosti ovog sendviča se raspreda od njegovog nastajanja, a ima i onih kojima nije problem da iz bilo kog kraja Srbije odu u Novi Sad samo kako bi se počastili čuvenim indeksom.
Ovo je jedna od omiljenih vrsta brze hrane, a dobra vest je da ga možete pripremiti i u svojoj kuhinji. Odličan je izbor za zasitni doručak, a može se jesti i za večeru.
Sastojci:
- 4 bele kifle
- 150 gr šunke u listićima
- 1 čaša kisele pavlake
- 100 gr pečuraka
- 150 gr rendanog kačkavalja
- kečap, majonez po želji i ukusu
- zelena salata
- 6 kiselih krastavčića
- 2 sveža paradajza
* navedene količine su za četiri sendviča
Priprema:
Kifle isecite na polovine i izgrilujte na suvom tiganju, pa ih ostavite sa strane. Pečurke isecite na listiće, propržite kratko na jakoj vatri dok ne ispari sva voda i ostavite sa strane. Podelite ih na četiri dela, kako biste imali za svaku kiflu.
U isti tiganju u kome ste pržili pečurke, stavite nekoliko listova šunke (1/4 od navedene mere) da se griluju, preko toga stavite četvrtinu mere narendanog kačkavalja, pa pečurke i sve grilujte dok se kačkavalj ne istopi.
U međuvremenu u kiflu stavite pavlaku, majonez, kečap ili sos po svojoj želji, pa dodajte grilovanu šunku. Potom dodajte iseckane kisele krastavčiće, zelenu salatu i kolutove paradajza.
Zatvorite kiflu i uživajte!
Prijatno!
(Telegraf.rs)