Recept za zapečene prženice od bageta: Napravite ih ovako i dugo ćete pamtiti njihov ukus
Prženice kakve niste probali
Skoro da ne postoji osoba na svetu koja ne voli da za doručak pojede ukusne i mirisne prženice. One su rado viđene na trpezama u Srbiji, a ljudi ih obožavaju jer u toku hladnih dana mogu da ih jedu uz različite namaze.
Sigurni smo da ćete se oduševiti ukusom ako ih budete pripremali po ovom receptu, jer prženice ne zahtevaju prženje u dubokom ulju poput onih klasičnih, a kačkavalj im daje posebnu notu.
Sastojci:
- 1 baget
- 4 jaja
- 150 ml mleka
- 150 gr kačkavalja
- 20 gr putera
- so
Priprema:
Baget isecite na po sredini, a zatim oba dela presecite na polovinu. Puter otopite u šerpici na tihoj vatri. U posudi izmutite jaja, pa dodajte mleko, puter i so. Kačkavalj izrendajte na krupno rende i ostavite ga sa strane.
Svaki komad bageta umočite u ulupana jaja sa mlekom i puterom, i ređajte u pleh koji ste prethodno obložili pek papirom. Kačkavalj pospite preko bageta.
Pecite na 190 stepeni 15 minuta.
Služite ih tople uz sirni namaz, ajvar ili omiljene suhomesnate proizvode.
Prijatno!
(Telegraf.rs)