Recept za zapečene prženice od bageta: Napravite ih ovako i dugo ćete pamtiti njihov ukus

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prženice kakve niste probali

Printskrin:Youtube/Home kitchen with Danny

Skoro da ne postoji osoba na svetu koja ne voli da za doručak pojede ukusne i mirisne prženice. One su rado viđene na trpezama u Srbiji, a ljudi ih obožavaju jer u toku hladnih dana mogu da ih jedu uz različite namaze. 

Sigurni smo da ćete se oduševiti ukusom ako ih budete pripremali po ovom receptu, jer prženice ne zahtevaju prženje u dubokom ulju poput onih klasičnih, a kačkavalj im daje posebnu notu.

Sastojci:

  • 1 baget
  • 4 jaja
  • 150 ml mleka
  • 150 gr kačkavalja
  • 20 gr putera
  • so

Priprema:

Baget isecite na po sredini, a zatim oba dela presecite na polovinu. Puter otopite u šerpici na tihoj vatri. U posudi izmutite jaja, pa dodajte mleko, puter i so. Kačkavalj izrendajte na krupno rende i ostavite ga sa strane.

Svaki komad bageta umočite u ulupana jaja sa mlekom i puterom, i ređajte u pleh koji ste prethodno obložili pek papirom. Kačkavalj pospite preko bageta.

Pecite na 190 stepeni 15 minuta.

Služite ih tople uz sirni namaz, ajvar ili omiljene suhomesnate proizvode.

Prijatno!

Video: Potreban je samo minut za preukusan početak dana

(Telegraf.rs)