Recept za filete soma kakve još niste probali: Jedan sastojak daje im poseban ukus

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na ovakav način pripremljena riba unutra je mekana i sočna, a spolja ima finu, hrskavu koricu

Foto: Shutterstock

Jednostavan i brz način pripreme ribe daće vam mogućnost da vam se ova zdrava namirnica često nađe na trpezi.

Recept za filete soma u pohu od piva jedan je od onih koji će vam ribu, čak i ako niste njen ljubitelj, učiniti omiljenim jelom. 

Sastojci: 

  • 800 gr fileta soma 
  • 2 kašike mekog brašna
  • 2 kašike kukuruznog brašna
  • 2 kašičice suvog začina
  • malo crvene mlevene paprike
  • malo bibera 
  • so 
  • 2 dl svetlog piva 
  • limun
  • 3 dl ulja 

Priprema: 

Filete soma, ako su zaleđeni, odledite i osušte papirnim, kuhinjskim ubrusima, pa ih posolite. Ukoliko su veliki, prepolovite ih.

U dublju posudu stavite brašno, dodajte suvi začin, mlevenu papriku, so, biber i pivo. Sve umutite zajedno tako da dobijete smesu malo gušću nego za palačinke.

Zagrejte ulje u dubljoj šerpi. Komade soma umačite u smesu i pržite na vrelom ulju dok ne porumene s jedne i sa druge strane. Izvadite ih i ocedite od viška ulja na papirnim ubrusima.

Uz ovako panirane filete soma servirajte kao prilog hladnu krompir salatu, a sve začinite limunovim sokom.

Prijatno! 

(Telegraf.rs)