Recept za pitu bez kora sa povrćem i kačkavaljem: Mekana i izdašna, a pravi se za 10 minuta
Ako volite carsku pitu, onda ćete ovu obožavati
Kada nemate dovoljno vremena da pravite pitu sa korama ili da razvijate testo, onda je najbolje rešenje da sve namirnice stavite u istu posudu i smesu samo izručite u pleh. Pita sa povrćem bez kora je super predlog za sve koji vole pite, ali bi da malo promene standardnu recepturu.
Pita od povrća je odlična kao doručak ili lagana večera, a sprema se brzo i jednostavno.
Sastojci:
- 2 jaja
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 200 ml mleka
- 90 ml ulja
- kesica praška za pecivo
- 300 gr brašna
- glavica crnog luka
- 1 paradajz
- 2 paprike
- 1 krompir
- 100 gr feta sira
- 100 gr kačkavalja
- ulje
Priprema:
U posudu stavite jaja, so, šećer i prašak za pecivo, pa sve dobro umutite. Sipajte mleko, ulje, pa dodajte brašno i sve sjednite. Luk, papriku i paradajz očistite, pa iseckajte na kockice.
Krompir očistite i izrendajte na krupno rende, pa ga sa ostalim povrćem stavite u smesu.
Feta sir iseckajte na kockice i dodajte ga u činiju sa smesom i povrćem. Sve zajedno promešajte.
Pleh u kom ćete peći nauljite, pa preručite smesu u njega.
Kačkavalj izrendajte na krupno rende, pa pospite preko smese.
Pecite u rerni na 180 stepeni 30 minuta.
Pitu secite na kocke željene veličine i uživajte.
Prijatno!
(Telegraf.rs)