Recept za pitu bez kora sa povrćem i kačkavaljem: Mekana i izdašna, a pravi se za 10 minuta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ako volite carsku pitu, onda ćete ovu obožavati

Printskrin: Youtube/Lezzet Tutkunu

Kada nemate dovoljno vremena da pravite pitu sa korama ili da razvijate testo, onda je najbolje rešenje da sve namirnice stavite u istu posudu i smesu samo izručite u pleh. Pita sa povrćem bez kora je super predlog za sve koji vole pite, ali bi da malo promene standardnu recepturu.

Pita od povrća je odlična kao doručak ili lagana večera, a sprema se brzo i jednostavno.

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 200 ml mleka
  • 90 ml ulja
  • kesica praška za pecivo
  • 300 gr brašna
  • glavica crnog luka
  • 1 paradajz
  • 2 paprike
  • 1 krompir
  • 100 gr feta sira
  • 100 gr kačkavalja
  • ulje

Priprema: 

U posudu stavite jaja, so, šećer i prašak za pecivo, pa sve dobro umutite. Sipajte mleko, ulje, pa dodajte brašno i sve sjednite. Luk, papriku i paradajz očistite, pa iseckajte na kockice.

Krompir očistite i izrendajte na krupno rende, pa ga sa ostalim povrćem stavite u smesu.

Feta sir iseckajte na kockice i dodajte ga u činiju sa smesom i povrćem. Sve zajedno promešajte.

Pleh u kom ćete peći nauljite, pa preručite smesu u njega.

Kačkavalj izrendajte na krupno rende, pa pospite preko smese.

Pecite u rerni na 180 stepeni 30 minuta.

Pitu secite na kocke željene veličine i uživajte.

Prijatno!

Video: Ovu pitu krompirušu može da napravi i početnica

(Telegraf.rs)