Recept za pikantne batake iz rerne: Ukusni, slasni i sočni, pravi dar za nepca

Vreme čitanja: oko 1 min.

Piletina spremljena na malo drugačiji način uvek je rado viđena na svakoj trpezi

Foto: Shutterstock

Jela od pilećeg mesa su uglavnom ona koje većina ljudi najradije voli da vidi na trpezi, a recept za novi način na koji možemo da ih spremimo uvek je dobrodošao.

Ovi pikantni i neobični bataci biće pravi dar za vaša nepca, a kada ih jednom probate verovatno ćete često poželeti da ih pravite.

Sastojci:

  • 7 pilećih bataka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica bibera
  • 2 kašičice mlevene slatke paprike
  • kašika kečapa
  • prstohvat cimeta
  • 1 kašičica meda
  • ljuta tucana paprika
  • 2 limuna

Priprema:

U većoj posudi pomešajte so, biber, kečap, crvenu mlevenu papriku, cimet i izgnječen beli luk. Ubacite batake, a potom promešajte marinadu tako da se začini zalepe za meso. Ostavite mesto da odstoji nekoliko sati u ovoj marinadi, a najbolje preko noći.

U tiganju zagrejate maslinovo ulje, pa dodajte batake i pržite ih na jakoj temperaturi tri minuta sa svih strana uz neprestano okretanje.

Smanjite temperaturu, pa ih propržite još tri minuta. Izvadite ih, pa stavite u vatrostalnu posudu i pecite 20 minuta na 200 stepeni. Okrećite batake na sedam minuta dok su u rerni.

Izvadite ih iz rerne, pa ih prekrijte aluminijumskom folijom i ostavite da odstoje pet minuta. Pomešajte med i tucanu papriku po ukusu, pa servirajte uz batake i limun isečen na kriške.

Uz ovo jelo odlično ide zelena salata začinjena limunom, uljem i solju.

Prijatno!

(Telegraf.rs)