Recept za punjene slane palačinke kakve još uvek niste probali: Jedan korak u pripremi je ključan
Ovakvom specijalitetu neće odoleti ni najveći izbirljici
Verovatno je da ne postoji niko ko palačinke ne voli barem u nekoj varijanti. Brzo se pripremaju, mogu se jesti i slane i slatke, zapečene, pohovane, slagane kao torta.
Odlično su posluženje za iznenadne goste, ali i kada na stolu želite brz i ukusan doručak, pa čak i ručak ili večeru.
Ovo je recept za palačinke punjene sirom i kačkavaljem, a onda kratko zapečene na puteru. Poslednji korak nemojte preskočiti, jer upravo to ovaj recept izdvaja od drugih. Ovakvom specijalitetu neće odoleti ni najveći izbirljici.
Sastojci za palačinke:
- 2 jaja
- 200 ml mleka
- 250 ml mineralne vode
- 50 ml ulja
- 200 gr brašna
- prstohvat soli
- prstohvat sode bikarbone
sastojci za fil:
- 200 gr sitnog sira
- 100 gr rendanog kačkavalja po izboru
- so
- vlašac
- drugi začini po ukusu
- 50 gr putera
Priprema:
Tečne sastojke za palačinke sjedinite, dodajte sodu i so, a onda i brašno. Smesu izradite žicom tako da nema grudvica, pa ispecite palačinke. Od navedenih mera trebalo bi da dobijete 10 palačinki.
Sastojke za fil izmešajte, pa nafilujte jednako sve palačinke, a onda ih savijte u paketić.
Tiganj dobro zagrejte, stavite puter, pa palačinke kratko pržite sa jedne i sa druge strane i služite.
Jelo služite toplo.
Prijatno!
(Telegraf.rs)