Penasti omlet sa kačkavaljem i viršlama: Doručak koji će deca pojesti u slast

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brzo se sprema, ukusan je i zasitan

Foto: Printskrin Youtube/Rezepte von Maria

Ukoliko ste navikli da za doručak jedete testo ili lisnato pecivo, a želite nešto drugačije, isprobajte omlet sa viršlama i kačkavaljem. Ovaj doručak sigurno će se dopasti i deci, jer zanimljivo izgleda i fenomenalnog je ukusa.

Omlet se pravi nešto sporije od onog klasičnog, ali je rezultat vredan svakog truda.

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 1 viršla
  • 3 kašike mleka
  • kašika brašna
  • so, biber
  • 50 do 70 gr kačkavalja
  • malo ulja za prženje

Priprema:

Izrendajte kačkavalj i stavite ga sa strane.

U posudi razbijte jaja, dodajte im mleko, brašno, so i biber, pa sve dobro umutite tako da ne ostanu grudvice.

Na suvom tiganju ispecite viršlu tek da porumeni. Izvadite viršlu iz tiganja, sipajte malo ulja, pa ulijte polovinu smese za omlet i razvucite je kašikom tako da formirate palačinku.

Odmah zatim sipajte odozgo trećinu kačkavalja, pa poklopite na dvadesetak sekundi.

Potom skinite poklopac sa tiganja, stavite viršlu i blago zarolajte omlet, pa u drugu polovinu tiganja sipajte još malo smese za omlet, pospite je kačkavaljem i opet na kratko poklopite.

Otklopite tiganj, zarolajte omlet do sredine tiganja, sipajte preostalu smesu, pospite je kačkavaljem i urolajte omlet do kraja. Pecite par minuta, dok ne dobije lepu rumenu boju.

Služite uz jogurt, kiselo mleko ili sezonsku salatu.

Prijatno!

Video: Trikovi za lenje: Ubacila je jaja u mikrotalasnu i dobila fenomenalan doručak

(Telegraf.rs)