Penasti omlet sa kačkavaljem i viršlama: Doručak koji će deca pojesti u slast
Brzo se sprema, ukusan je i zasitan
Ukoliko ste navikli da za doručak jedete testo ili lisnato pecivo, a želite nešto drugačije, isprobajte omlet sa viršlama i kačkavaljem. Ovaj doručak sigurno će se dopasti i deci, jer zanimljivo izgleda i fenomenalnog je ukusa.
Omlet se pravi nešto sporije od onog klasičnog, ali je rezultat vredan svakog truda.
Sastojci:
- 2 jaja
- 1 viršla
- 3 kašike mleka
- kašika brašna
- so, biber
- 50 do 70 gr kačkavalja
- malo ulja za prženje
Priprema:
Izrendajte kačkavalj i stavite ga sa strane.
U posudi razbijte jaja, dodajte im mleko, brašno, so i biber, pa sve dobro umutite tako da ne ostanu grudvice.
Na suvom tiganju ispecite viršlu tek da porumeni. Izvadite viršlu iz tiganja, sipajte malo ulja, pa ulijte polovinu smese za omlet i razvucite je kašikom tako da formirate palačinku.
Odmah zatim sipajte odozgo trećinu kačkavalja, pa poklopite na dvadesetak sekundi.
Potom skinite poklopac sa tiganja, stavite viršlu i blago zarolajte omlet, pa u drugu polovinu tiganja sipajte još malo smese za omlet, pospite je kačkavaljem i opet na kratko poklopite.
Otklopite tiganj, zarolajte omlet do sredine tiganja, sipajte preostalu smesu, pospite je kačkavaljem i urolajte omlet do kraja. Pecite par minuta, dok ne dobije lepu rumenu boju.
Služite uz jogurt, kiselo mleko ili sezonsku salatu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)