Recept za savršenu pitu sa pečurkama i prazilukom: Odlična i kao posni obrok
Ova jednostavna pita može da bude deo predjela, ali i obrok kako svakog dana, tako i u vreme posta
Ako ste u nedoumici šta da spremite za doručak, večeru ili kao dodatak predjelu za slave ili kada vam dolaze gosti na ručak, pita sa šampinjonima i prazilukom je odličan izbor. Recept je jednostavan, a ono što ovu pitu čini posebnom jeste što može da se jede i u vreme posta.
Praziluk i sojine ljuspice u kombinaciji sa pečurkama daju hranljiv i zasitan obrok.
Sastojci:
- 500 gr kora za pitu
- 400 gr šampinjona
- 2 struka praziluka
- 2 dl ulja
- 150 g sojinih ljuspica
- 1 kašičica soli
- malo bibera
Priprema:
Zagrejte u tiganju 1,5 dl ulja, dodajte iseckan praziluk, malo ga propržite, pa dodajte i na listiće isečene šampinjone. Pržite desetak minuta.
Sojine ljuspice potopite u vrelu vodu. Kada nabubre, ocedite ih, pa dodajte u dinstane šampinjone sa prazilukom i sklonite sa vatre.
Kore odvojite jednu od druge. U 1 dl vode sipajte 0,5 dl ulja, pa tom mešavinom premažite jednu koru, a na nju stavite drugu preko koje ćete rasporediti fil i čvrsto je uvijte u rolat. Postupak ponavljajte dok se materijal ne utroši. Uvijene rolate ređajte u podmazan pleh i pecite na 210 stepeni, dok kore ne porumene.
Pečenu pitu prekrijte salvetom, sačekajte da se malo prohladi, isecite na komade i služite.
Prijatno!
(Telegraf.rs)