Recept za slatki kupus sa suvim rebarcima: Izdašan ručak za celu porodicu
Ukusno domaće jelo na kašiku
Kupus je povrće koje se vrlo često korisiti u domaćoj kuhinji. Neki ga jedu kao salatu, drugi ga vole samo u sarmi, a većina obožava da ga jede kao samostalno jelo.
Za slatki kupus svaka domaćica ima svoj recept i način na koji ga kuva, a recept za ovaj slatki kupus mogu da spreme i početnici u kuhinji.
Slatki kupus je izuzetno ukusan, a rebarca mu daju poseban ukus kom niko ne može da odoli.
Ovako pripremljen slatki kupus probaće i oni koji tvrde da ga ne vole.
Sastojci:
- 2 kg kupusa
- 500 gr svinjskih rebara
- 500 ml paradajz soka
- 2 glavice crnog luka
- 1 šargarepa
- 4 čena belog luka
- so, biber
- kašika mlevene paprike
- 3 kašike masti
- 2 kašike sirćeta
- začini po ukusu
Priprema:
U dublju šerpu sipaje vodu i sirće, pa stavite rebarca. Kuvajte ih oko 15 minuta, procedite i isperite mlakom vodom.
Kupus, crni i beli luk iseckajte na kockice, a šargarepu na štapiće.
U šerpu stavite mast i zagrejte, pa stavite crni i beli luk da se dinstaju sa malo vode. Kada luk postane staklast, stavite polovinu isečenog kupusa, štapiće šargarepe, začinite polovinom začina, poređajte suva rebarca, pa stavite ostatak kupusa koji ćete takođe začiniti.
Sve prelijte paradajz sokom i vodom da ogrezne, pa stavite da se krčka. Kada kupus splasne, nalijte još vode.
Kupus kuvajte oko 40 minuta, bez mešanja, na srednjoj temperaturi.
Jelo služite uz domaći hleb ili proju.
Prijatno!
(Telegraf.rs)