Tajni sastojak za savršen krompir pire: Ukusan i kremast, očaraće sve koji ga probaju
Kada budete probali ovako pripremljen pire, više ga nećete praviti kao ranije
Nezaobilazan prilog svake trpeze, jelo koje sa nestrpljenjem iščekuju najmlađi članovi porodice, ukus kome se odrasli iznova i iznova vraćaju.
Njegovo veličanstvo krompir pire.
Poznat je gotovo u svim delovima sveta, a osnovni recept uključuje krompir u koji se se dodaju maslac, mleko ili pavlaka, so i biber.
U zavisnosti od kuhinje do kuhinje, nastale su razne varijacije.
Ovo je jedna od njih.
Krompir oljuštite, isecite, stavite da se kuva i posolite.
Za to vreme pomešajte puter, beli luk, pavlaku za kuvanje i mleko, pa smesu zagrejte na tihoj vatri.
Kad krompir omekša izgnječite ga i u njega sipajte smesu sa zagrejanim mlekom.
Kako biste dobili što kremastiju teksturu, za mućenje koristite mikser.
Dodajte beli biber, so i tajni sastojak - šećer.
I eto, vaš pire krompir je spreman, ostalo je još samo da uživate.
Detaljan recept pogledajte u videu na početku teksta.
Prijatno!
(Telegraf.rs)