Tajni sastojak za savršen krompir pire: Ukusan i kremast, očaraće sve koji ga probaju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kada budete probali ovako pripremljen pire, više ga nećete praviti kao ranije

Nezaobilazan prilog svake trpeze, jelo koje sa nestrpljenjem iščekuju najmlađi članovi porodice, ukus kome se odrasli iznova i iznova vraćaju.

Njegovo veličanstvo krompir pire.

Poznat je gotovo u svim delovima sveta, a osnovni recept uključuje krompir u koji se se dodaju maslac, mleko ili pavlaka, so i biber.

U zavisnosti od kuhinje do kuhinje, nastale su razne varijacije.

Ovo je jedna od njih.

Krompir oljuštite, isecite, stavite da se kuva i posolite.

Za to vreme pomešajte puter, beli luk, pavlaku za kuvanje i mleko, pa smesu zagrejte na tihoj vatri.

Kad krompir omekša izgnječite ga i u njega sipajte smesu sa zagrejanim mlekom.

Kako biste dobili što kremastiju teksturu, za mućenje koristite mikser.

Dodajte beli biber, so i tajni sastojak - šećer.

I eto, vaš pire krompir je spreman, ostalo je još samo da uživate.

Detaljan recept pogledajte u videu na početku teksta.

Prijatno!

Video: Ogladnećete u sekundi kada vidite ovaj ukusni specijalitet koji sprema srpska kuvarica

(Telegraf.rs)