Recept za krmenadle u sosu od pavlake: Slasan i ukusan zalogaj pred početak posta
Savršen zalogaj kojim ćete obradovati vaša nepca
Za one koji poste, danas je poslednji dan u ovoj godini kada se jede meso. Zato vam donosimo recept za krmenadle koji će biti prava radost za vaša nepca pre veliki Božićni post.
Ovo jelo sprema se jednostavno, a i lako, a poseban ukus mu daje beli luk.
Sastojci:
- 4 krmenadle
- 1 kašika brašna
- 2 kašike kisele pavlake
- 200 ml neutralne pavlake
- 2 kašičice senfa
- 4 čena belog luka
- so
- mleveni biber
- začini po izboru
- peršunov list
Priprema:
Krmenadle izlupajte, posolite i namažite senfom sa obe strane. Ostavite da odstoje 10 minuta. Uvaljajte ih u brašno blago, a onda zgrejte ulje u tiganju i pržite ih sa svake strane dok ne porumene.
Izvadite krmenadle i sačuvajte masnoću u kojoj su se pržile.
U masnoću dodajte sitno seckan beli luk i propržite ga, a onda sipajte kiselu i neutralnu pavlaku, pa sve dobro promešajte da se ujednači.
Krmenadle stavite u vatrostalnu posudu, pa preko prelijte sos od pavlake, dodajte malo vode i začine po želji. Zagrejte pećnicu na 200 stepeni i ubacite krmenadle. Pecite ih pola sata , a onda ih izvadite i pospite peršunom.
Uz njih, kao prilog, servirajte pomfrit ili pire krompir.
Prijatno!
(Telegraf.rs)