Recept za krmenadle u sosu od pavlake: Slasan i ukusan zalogaj pred početak posta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Savršen zalogaj kojim ćete obradovati vaša nepca

Foto: Shutterstock

Za one koji poste, danas je poslednji dan u ovoj godini kada se jede meso. Zato vam donosimo recept za krmenadle koji će biti prava radost za vaša nepca pre veliki Božićni post.

Ovo jelo sprema se jednostavno, a i lako, a poseban ukus mu daje beli luk.

Sastojci: 

  • 4 krmenadle
  • 1 kašika brašna
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 200 ml neutralne pavlake 
  • 2 kašičice senfa
  • 4 čena belog luka
  • so
  • mleveni biber
  • začini po izboru
  • peršunov list

Priprema:

Krmenadle izlupajte, posolite i namažite senfom sa obe strane. Ostavite da odstoje 10 minuta. Uvaljajte ih u brašno blago, a onda zgrejte ulje u tiganju i pržite ih sa svake strane dok ne porumene.

Izvadite krmenadle i sačuvajte masnoću u kojoj su se pržile.

U masnoću dodajte sitno seckan beli luk i propržite ga, a onda sipajte kiselu i neutralnu pavlaku, pa sve dobro promešajte da se ujednači.

Krmenadle stavite u vatrostalnu posudu, pa preko prelijte sos od pavlake, dodajte malo vode i začine po želji. Zagrejte pećnicu na 200 stepeni i ubacite krmenadle. Pecite ih pola sata , a onda ih izvadite i pospite peršunom.

Uz njih, kao prilog, servirajte pomfrit ili pire krompir.

Prijatno!

(Telegraf.rs)