Recept za štrudlice sa pekmezom: Poslastica kojoj niko neće moći da odoli
Mekane i ukusne, jedan su od omiljenih domaćih slatkiša najmlađima
Domaće štrudle su uvek bolji izbor od onih kupovnih, jer ništa ne može da zameni ukus i miris ručno pravljenog testa i kod kuće skuvanog pekmeza.
Zato smo za vas pripremili jednostavan recept za ukusne štrudlice koji će moći da spreme i početnici u kuhinji.
Ove štrudlice su odličan izbor kada ukućanima hoćete da spremite ukusnu i brzu poslasticu.
Sastojci:
- 250 gr margarina
- 180 gr kisele pavlake
- kesica vanil šećera
- 500 gr brašna
- pekmez po ukusu
Priprema:
U posudu stavite margarin i izgnječite ga viljuškom, pa dodajte pavlaku, vanilin šećer i brašno.
Umesite glatko testo.
Na radnu površinu pospite malo brašna i stavite testo na nju.
Oklagijom rastanjite testo u oblik pravougaonika na otprilike tri milimetra debljine.
Testo isecite na trake široke osam cenimetara.
Po sredini svake trake rasporedite pekmez i presavijte krajeve da se spoje do ivica, ali ne da se preklapaju.
Pritisnite malo prstima testo da bi se spojilo i da fil ne bi curio u toku pečenja.
Izrežite male štrudlice i poređajte ih na papir u plehu tako da spojenu stranu okrenete na dole.
Štrudlice pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 25 minuta.
Kada su gotove, ostavite ih da se prohlade, a po želji ih možete posuti šećerom u prahu.
Služite ih uz čašu toplog mleka ili čaj.
Prijatno!
(Telegraf.rs)