Recept za posne sočne mafine sa kakaom: Uz voćni dodatak uživaćete u njima
Ovaj slatkiš pravi se brzo i lako, a u njegovom spremanju ne mogu da pogreše ni početnici u kuhinji
Ovaj praktičan i ukusan slatkiš sprema se brzo i lako, a recept koji vam donosimo je toliko jednostavan da mogu bez greške da ih naprave i početnici u kuhinjii.
Mafini su deci jedan od omiljenih slatkiša, a za vreme posta zgodno je imati nove ideje čime da se zasladimo.
Sastojci:
- 1 šolja gazirane vode
- 1/2 šolje šećara
- 1 kašičica sode bikarbone
- 3 šolje brašna
- 2 ravne supene kašike kakaoa
- 1 kašičica cimeta
- 300 gr višanja iz kompota
- šećer u prahu - za posipanje
- 1/2 šolje ulja
Priprema:
U posudu sipajte brašno, sodu bikarbonu, kakao, šećer i cimet. Izmešajte suve sastojke, pa dodajte kiselu vodu i ulje. Sve dobro umutite da dobijete glatku smesu.
Ocedite višnje iz kompota i dodajte ih u smesu.
U kalupe za mafine stavite papirne korpice, pa ih punite smesom skoro do vrha.
Zagrejte rernu na 200 stepeni i stavite kalup u nju, pa pecite mafine 40 minuta. Da biste proverili da li su dobro pečeni ubodite ih čačkalicom po sredini i ako na njoj ništa ne ostaje možete da ih izvadite.
Servirajte mafine na tanjir i pospite ih šećerom u prahu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)