Recept za domaće kiselo mleko: Potrebna su samo 3 sastojka
Pravi se jednostavno, a ukus mu je neuporedivo lepši od onog koje kupujemo
Domaće kiselo mleko pravi je ugođaj za nepca. Osim što je ukusno i odličan dodatak mnogim jelima, po receptu koji vam donosimo pravi se veoma jednostavno.
Najbolje je ako za njega možete da nabavite sveže, punomasno mleko, ali ako to niste u prilici može da posluži i ono sa većim procentom masnoće iz prodavnice.
Sastojci:
- 2 l punomasnog mleka
- 200 gr gotovog kiselog mleka
- 1 kašika kisele pavlake
Priprema:
Mleko skuvajte i prohladite da bude toplo. U činiju stavite 200 gr kiselog mleka i pavlaku, dodajte malo toplog mleka i dobro umutite žicom.
Sipajte sve u toplo mleko i mutite dok se sve dobro ne sjedini.
Sipajte u željene sudove, pa poklopite poklopcem ili prozirnom folijom i ostavite na toplom pored peći da prenoći. Kad se mleko ukiseli, stavite ga obavezno u frižider da se ohladi. Poslužite ga za doručak ili uz domaću zelenu sarmicu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)