Recept za domaće kiselo mleko: Potrebna su samo 3 sastojka

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pravi se jednostavno, a ukus mu je neuporedivo lepši od onog koje kupujemo

Foto: Shutterstock

Domaće kiselo mleko pravi je ugođaj za nepca. Osim što je ukusno i odličan dodatak mnogim jelima, po receptu koji vam donosimo pravi se veoma jednostavno.

Najbolje je ako za njega možete da nabavite sveže, punomasno mleko, ali ako to niste u prilici može da posluži i ono sa većim procentom masnoće iz prodavnice.

Sastojci: 

  • 2 l punomasnog mleka
  • 200 gr gotovog kiselog mleka
  • 1 kašika kisele pavlake

Priprema:

Mleko skuvajte i prohladite da bude toplo. U činiju stavite 200 gr kiselog mleka i pavlaku, dodajte malo toplog mleka i dobro umutite žicom.

Sipajte sve u toplo mleko i mutite dok se sve dobro ne sjedini.

Sipajte u željene sudove, pa poklopite poklopcem ili prozirnom folijom i ostavite na toplom pored peći da prenoći. Kad se mleko ukiseli, stavite ga obavezno u frižider da se ohladi. Poslužite ga za doručak ili uz domaću zelenu sarmicu.

Prijatno! 

Video: Samo pet sastojaka za fenomenalan ručak koji će klinci obožavati? Moguće je!

(Telegraf.rs)