Recept za izlivenu pitu sa krompirom: Brzo se pravi, a još brže nestaje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukusan doručak za celu porodicu

Foto: Shutterstock

Ukoliko nemate ideju šta da spremite za doručak ukućanima koji nestrpljivo čekaju da nešto postavite na sto, onda je pravo vreme da napravite ovu ukusnu izlivenu pitu.

Skoro svaka domaćica "u rukavu" ima i neki recept koji se veoma brzo sprema, a ovaj je idealan, a uz to i veoma ukusan.

Sastojci:

  • 1,5 kg krompira
  • 2 glavice crnog luka
  • 200 gr kisele pavlake
  • 200 ml mleka
  • 100 ml ulja
  • 4 jaja
  • 2 kašičice soli
  • 200 gr brašna
  • 50 gr putera

Priprema:

U posudi prvo umutite jaja, a onda dodajte kiselu pavlaku, mleko, ulje, so i brašno.

Krompir i luk oljuštite i izrendajte na krupno rende, pa ih dodajte u posudu sa ostalim sastojcima. Sve fino promešajte.

Pleh u kom ćete peći pitu podmažite sa malo ulja, pa sipajte smesu koju ste napravili. Po želji možete da pospete malo susama.

Pleh sa pitom stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni 40 minuta.

Kada je gotova, premažite je puterom i ostavite 10 minuta da se prohladi.

Pitu služite uz čašu jogurta.

Prijatno!

(Telegraf.rs)