Recept za posnu boraniju bez kapi ulja: Ovako pripremljena lepša je od one sa mesom
Zdrav i zasitan ručak za celu porodicu
Božićni post se polako privodi kraju, a većina ljudi poslednje nedelje posti na vodi. Verujemo da je domaćicama ponestalo inspiracije za posne recepte i da razmišljaju šta bi to zasitno i ukusno mogle da spreme.
Boranija se našim prostorima uglavnom sprema sa mesom, međutim, ona može da bude izuzetno ukusna i ako se spremi kao posno jelo.
Sastojci:
- 1 kg boranije
- 2 glavice crnog luka
- 3 čena belog luka
- 500 ml soka od paradajza
- so
- začini po ukusu
- peršun
Priprema:
Boraniju očistite, a peršun, crni i beli luk iseckajte.
U šerpu stavite red boranije, potom malo crnog luka i peršuna, malo soli i začina po ukusu. Postupak ponavljate sve dok imate sastojke.
Nalijte vodom da ogrezne, ostavite da proključa, a onda smanjite temperaturu. Kad boranija omekša, prelijte je sokom od paradajza i kuvajte još 45 minuta. Voda bi trebalo potpuno da ispari, a paradajz sok da se ukrčka.
Boraniju služite toplu i ukrasite je sa malo svežeg peršuna.
Prijatno!
(Telegraf.rs)