Lisnati trouglići sa pečenicom i kačkavaljem: Pecivo koje će mališani obožavati

Vreme čitanja: oko 1 min.

Idealno je za doručak, slano posluženje ili večeru, brzo se priprema i veoma je ukusno

Foto: Shutterstock

Pečenica u kombinaciji sa sirom koji se topi, između slojeva tankog testa verovatno su najbolji početak dana i pravi gurmanski obrok koji će vam obezbediti energiju za ostatak dana.

Verovatno da ne postoji niko ko bi ovakvom pecivu mogao da odoli. Idealno je za doručak, slano posluženje ili večeru, brzo se priprema i veoma je ukusno.

Mališani će ga posebno obožavati, ali obratite pažnju da izostavite sastojke čiji oni inače nisu ljubitelji.

Sastojci: 

  • 500 gr lisnatog testa
  • 250 gr kačkavalja isečenog na listiće
  • 250 gr tanko sečene pečenice ili suvog mesa
  • 100 ml kečapa
  • 100 gr maslina
  • 1 jaje
  • origano
  • susam za posipanje

Priprema: 

Lisnato testo razvaljajte što je tanje moguće. Premažite ga tanko kečapom, poređajte listove pečenice ili suvog mesa, a preko toga listove kačkavalja. Sve pospite origanom i sitno seckanim maslinama.

Savijte lisnato testo u rolnu, pa ga isecite na troguliće jednake veličine. Poređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje.

Jaje razmutite i premažite trougliće, pa ih pospite susamom.

Rernu zagrejte na 220 stepeni i pecite trougliće oko 20 minuta ili dok ne porumene.

Služite ih tople, a ukusni su i kada se ohlade.

Prijatno!

(Telegraf.rs)