Sočni kaneloni sa mlevenim mesom i bešamelom: Ovaj recept je raj za nepca

Vreme čitanja: oko 1 min.

Savršen obrok za celu porodicu

Foto: Shutterstock

Italijanski specijaliteti odavno su postali popularni na našim prostorima. Pice, paste i špagete čest su izbor domaćica u Srbiji, baš kao i kaneloni koji, istina, iziskuju malčice više vremena za pripremu, ali su izuzetno ukusni i zasitni.

Sastojci:

  • 250 gr kanelona
  • 500 gr mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 100 ml paradajz pirea
  • litar mleka
  • 6 kašika brašna
  • 50 gr maslaca
  • malo ulja
  • 100 gr kačkavalja
  • so, biber, suvi biljni začin, muskatni orah

Priprema:

Očistite i iseckajte crni luk, pa ga prodinstajte na malo ulja tako da postane staklast. Potom dodajte meso i paradajz pire, pa nastavite da dinstate dok meso ne pobeli, a paradajz pire se ne ukrčka. Sipajte biber, so i malo biljnog začina, sve dobro izmeštajte i ostavite sa strane da se prohladi.

Kanelone spustite u ključalu vodu i kuvajte ih pet minuta, pa ih izvadite, ocedite i ostavite da se prohlade.

U šerpicu stavite 50 grama maslaca, pa kad se rastopi dodajte brašno i malo ga propržite. Potom sipajte mleko i kuvajte dok se ne zgusne. Čim skinete bešamel sa ringle, dodajte malo muskatnog oraščića koji ste prethodno izrendali i malo mlevenog crnog bibera zarad lepšeg ukusa.

U vatrostalnu posudu sipajte polovinu bešamela, pa naređajte kanelone koje ste prethodno napunili smesom od mlevenog mesa. Preko kanelona prelijte ostatak bešamela i stavite u rernu da se zapeče. Pred kraj pečenja izvadite posudu iz rerne, sipajte odozgo izrendani kačkavalj, pa vratite još par minuta da se kačkavalj rastopi.

Služite uz sezonsku salatu.

Prijatno!

Video: Recept za tost sendvič koji možete nositi i u džepu: Hlebče za džepče

(Telegraf.rs)