Recept za malo drugačiji krompir-paprikaš: Može da se jede i u dane posta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo varivo je vrlo hranjivo, a čest je gost na trpezi mnogih u hladnijim danima

Foto: Telegraf.rs

Jelo na kašiku je uvek dobrodošlo, naročito u zimskim mesecima, a malo je onih koji ne vole krompir paprikaš.

Iako su krompir i meso prva asocijacija na ovo varivo, donosimo vam malo drugačiji recept koji možete da koristite i u vreme posnih dana.

Ovo jelo je zasitno, pa je zahvalno, posebno kao obrok koji će vas uz sve to i ugrejati.

Sastojci: 

  • 1 kg krompira 
  • 500 g šampinjona
  • 2 glavice crnog luka
  • čeno belog luka 
  • 3 šargarepe
  •  mlevena crvena paprika
  • so, suvi začin
  • biber
  • ulje

Piprema: 

Ulje zagrejte u dubljoj šerpi, pa dodajte sitno seckani crni luk i lagano ga propržite dok ne postane staklast. Oljuštite šargarepu i krompir. Šargarepu isecite na kolutove, a krompir na kocke, pa dodajte luku. Nalijte sa malo vode, pa sve zajedno prodinstajte na tihoj vatri 10 minuta.

Dodajte oprane i isečene šampinjone. Sve to zajedno kračkajte još 10 minuta, pa prelijte vodom tako da povrće ogrezne u njoj. Posolite, pobiberite, dodajte sitno seckani beli luk, suvi začin i mlevenu crvenu papriku. Sve zajedno krčkajte dok krompir-paprikaš ne dobije gušću teksturu i dok se količina tečnosti ne prepolovi.

Poslužite vruće, uz prepečen hleb i salatu po želji.

Prijatno! 

Video: Nećete pogrešiti: Ako ne znate šta danas da skuvate, probajte zapečeni krompir sa kačkavaljem

(Telegraf.rs)