Džejmi Oliver otkrio trik pomoću kog ulje nikada neće prskati iz tiganja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Trik zlatna vredan

Foto: Shutterstock

Sigurni smo da vam prilikom prženja mesa ili pomfrita ulje iz tiganja redovno prsne po šporetu, a nekada i po rukama.

Kako bi izbegle jedan od ova dva scenarija, domaćice brzo spuštaju meso u tiganj. Međutim, u većini slučajeva, ni to ne pomaže da ulje ne prska na sve strane.

Poznati kuvar Džejmi Oliver otkrio je trik zlata vredan. Zahvaljujući njemu možete sprečiti prskanje ulja.

Čuveni kuvar predlaže da sipate malo soli pre nego što se ulje zagreje, pa da tek onda počnete da pržite.

Kako kaže, so u hladnom ulju sprečava prskanje, ali postoji još jedna bitna stvar. Potrebno je da dobro osušite hranu pre nego je stavite u zagrejano ulje.

Takođe, napominje poznati kuvar, potrebno je da koristite dublji tiganj ili šerpu.

Video: Kako da vam se ono što pržite ne zalepi za tiganj: Potreban vam je samo osnovni začin iz kuhinje

(Telegraf.rs)