Recept za čokoladni rolat koji se ne peče: Kombinacija kafe i kikiriki putera obradovaće vaša nepca

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukus je nezaboravan

Foto: Shutterstock

Ukoliko nemate vremena da spremate kolače za čiju pripremu su neophodni sati stajanja u kuhinji, onda je ovaj recept idealan za vas.

Priprema vam neće oduzeti više od 20 minuta, a kombinacija ukusa će vas oboriti s nogu.

Ovaj rolat prepun ukusnog i kremastog fila, oduševiće sve ljubitelje čokoladnih poslastica.

Sastojci za koru:

  • 350 gr mlevenog keksa
  • 80 gr putera
  • 200 ml mleka
  • 3 kašike kafe
  • 100 gr mlečne čokolade

Sastojci za fil:

  • 3 kašike čokoladnog krema
  • 200 gr kikiriki putera
  • 4 kašike šećera
  • 50 gr kokosovog brašna

Priprema:

U blender stavite keks i meljite ga dok ne postane brašnast. U šerpu stavite maslac, mleko, čokoladu i kafu, pa kuvajte na tihoj vatri sve vreme mešajući.

Kada se maslac i čokolada otope, šerpu sklonite sa vatre, a onda dodajte mleveni keks i sve fino promešajte.

Smesu ostavite da se ohladi, a onda je umesite.

Na papir za pečenje prebacite smesu i razvucite je oklagijom u pravougaonik.

Koru premažite čokoladnim kremom, a u posudi pomešajte kikiriki puter, šećer i kokosovo brašno.

Dobijenu smesu nanesite preko krema.

Koru urolajte zajedno sa papirom za pečenje i ostavite u frižideru najmanje 2 sata.

Ohlađeni rolat secite na kriške željene veličine.

Prijatno!

Video: Čoko kolač koji se topi u ustima: Savršenstvo zalogaja

(Telegraf.rs)