Najjednostavniji recept za potaž od karfiola: Jelo koje će i mališani obožavati

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukoliko ga pripremite na ovaj način, sigurno je da ćete ga uvrstiti u svoj svakodnevni meni

Foto: Shutterstock

Mnogi ljudi ne vole povrće poput brokolija ili karfiola. Međutim, ljubitelji ovih namirnica tvrde da ih samo nisu probali pripremljene na pravi način.

Potaž od karfiola je jednostavan, a hranljiv obrok za koji vam nije potrebno nikakvo umeće, a zadovoljiće nepca i najizbirljivijih, odnosno dece.

Ukoliko ga pripremite na ovaj način, sigurno je da ćete ga uvrstiti u svoj svakodnevni meni.

Sastojci: 

  • 1 srednja glavica karfiola
  • 2 glavice crvenog luka 
  • 1 veći krompir
  • 3 čena belog luka
  • 1 kocka za supu
  • 125 ml pavlake za kuvanje
  • so, biber

Priprema:

Cvetove karfiola razdvojte, operite ih i stavite u slanu vodu sa kockom za supu da se kuva. U istu vodu stavite i sitno seckan krompir.

Kada je povrće kuvano, procedite ga, a vodu u kojoj se kuvalo sačuvajte sa strane. U blenderu, štapnim ili običnim mikserom usitnite povrće tako da postane kašasto.

Na ulju i vodi izdinstajte sitno seckani crveni luk, dodajte izgnječen beli luk i sve dinstajte dok luk potpuno ne omekša. Dodajte ga kuvanom povrću, pa ponovo sve usitnite.

Dodajte soli i bibera po ukusu, pavlaku za kuvanje, pa sve vratite na šporet da još jednom kratko provri. Ukoliko je potaž suviše gust, dodajte vodu u kojoj se povrće kuvalo.

Poslužite toplo uz dodatak maslinovog ulja i svežeg peršuna.

Prijatno!

(Telegraf.rs)