Najjednostavniji recept za potaž od karfiola: Jelo koje će i mališani obožavati
Ukoliko ga pripremite na ovaj način, sigurno je da ćete ga uvrstiti u svoj svakodnevni meni
Mnogi ljudi ne vole povrće poput brokolija ili karfiola. Međutim, ljubitelji ovih namirnica tvrde da ih samo nisu probali pripremljene na pravi način.
Potaž od karfiola je jednostavan, a hranljiv obrok za koji vam nije potrebno nikakvo umeće, a zadovoljiće nepca i najizbirljivijih, odnosno dece.
Ukoliko ga pripremite na ovaj način, sigurno je da ćete ga uvrstiti u svoj svakodnevni meni.
Sastojci:
- 1 srednja glavica karfiola
- 2 glavice crvenog luka
- 1 veći krompir
- 3 čena belog luka
- 1 kocka za supu
- 125 ml pavlake za kuvanje
- so, biber
Priprema:
Cvetove karfiola razdvojte, operite ih i stavite u slanu vodu sa kockom za supu da se kuva. U istu vodu stavite i sitno seckan krompir.
Kada je povrće kuvano, procedite ga, a vodu u kojoj se kuvalo sačuvajte sa strane. U blenderu, štapnim ili običnim mikserom usitnite povrće tako da postane kašasto.
Na ulju i vodi izdinstajte sitno seckani crveni luk, dodajte izgnječen beli luk i sve dinstajte dok luk potpuno ne omekša. Dodajte ga kuvanom povrću, pa ponovo sve usitnite.
Dodajte soli i bibera po ukusu, pavlaku za kuvanje, pa sve vratite na šporet da još jednom kratko provri. Ukoliko je potaž suviše gust, dodajte vodu u kojoj se povrće kuvalo.
Poslužite toplo uz dodatak maslinovog ulja i svežeg peršuna.
Prijatno!
(Telegraf.rs)