Recept za pire krompir koji će vas oduševiti: Tajna je u jednom sastojku

Vreme čitanja: oko 1 min.

Običan pire krompir pretvara u jelo sa spektrom ukusa

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Pire krompir je omiljen prilog uz meso, grilovano povrće, pa i kao samostalno jelo uz dodatak sezonske salate.

Većina domaćica ima svoj recept za pripremu, svoj tajni sastojak ili način na koji kreira ovo jelo. Pire krompir se može i peći, što je način da se dobije potpuno novo jelo.

Mi vam donosimo recept sa sastojkom koji menja ukus i teksturu u potpunosti, a običan pire krompir pretvara u jelo sa spektrom ukusa.

Sastojci:

  • 1 kg oljuštenog belog krompira
  • 125 ml mleka
  • 2 pune kašike kajmaka
  • 1 sveže jaje
  • so, biber
  • sveži peršun za posipanje

Priprema: 

Skuvajte krompir u posoljenoj vodi dok potpuno ne omekša.

Procedite ga i odvojte oko 200 ml vode u kojoj se kuvao sa strane.

Dodajte mleko, so, kajmak i biber, pa sve dobro umutite mikserom tako da nema grudvica. 

U pire koji je izmućen, a koji već sada nije vreo, dodajte sveže jaje i ponovo sve umutite.

Gustinu pirea određujete dodavanjem mleka ili vode u kojoj se krompir kuvao. 

Sipajte pire u činiju i pospite seckanim svežim peršunom.

Poslužite uz meso, sezonsku salatu ili dodatke po želji.

Prijatno!

Video: Tajni sastojak za savršen krompir pire: Recept koji će svi obožavati

(Telegraf.rs)