Recept za paradajz punjen pirinčem: Posni obrok u kom će uživati sva čula

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukusno i hranjivo jelo za koje nije potrebno mnogo sastojaka, veštine i truda

Foto: Shutterstock

Domaćice su u toku posta često u nedomumici šta bi mogle da spreme za ručak, jer nije uvek jednostavno pronaći posno jelo koje će zasititi celu porodicu.

Zato smo za vas pripremili recept za punjeni paradajz, koji ćete, sigurni smo, spremati i kada prođu dani posta.

Paradajz će poprimiti specifičnu aromu kada ga ubacite u rernu, a za manje od pola sata uživaćete u ukusnom ručku.

Sastojci:

  • 6 paradajza
  • 1 šargarepa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 šolja pirinča
  • 200 g posnog kačkavalja
  • so, biber
  • začini po ukusu
  • ulje
  • vlašac za posipanje
  • mirođija za dekoraciju

Priprema:

Paradajz operite, isecite gornje delove, izvadite unutrašnjost i dobro ga usolite. Unutrašnjost paradajza sačuvajte.

U šerpu sipajte malo ulja, a kada se zagreje, dodajte iseckani crni i beli luk.

Dinstajte ih nekoliko minuta.

Kada povrće omekša, dodajte pirinač, unutrašnjost paradajza i šargarepu koju ste prethodno izrendali na krupno rende.

Povrće prelijte vodom tako da ogrezne, pa dodajte so, biber i začine po ukusu, te ostavite da se kuva 20 minuta.

Pleh u kom ćete peći ručak podmažite uljem, pa stavite paradajz, a zatim ga punite pirinčem.

Kačkavalj izrendajte na krupno rende, pa pospite preko paradajza.

Paradajz pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta. Kada je gotovo, jelo pospite vlašcem i dekorišite mirođijom.

Prijatno!

(Telegraf.rs)