Recept za posne palačinke s džemom: Meke kao duša, idealne su za porodični doručak
Ukusom pariraju svojoj mrsnoj verziji
Jedan od najlepših načina da započnete vikend je taj da vas za trpezarijskim stolom čekaju ukusne, mirisne i tople palačinke.
One su uvek dobar izbor kada ne želite da provedete sate pored šporeta, a želite da sebe ili drage ljude počastite nečim ukusnim.
Verujemo da svi znate osnovne namirnice za palačinke i skoro ih je nemoguće zamisliti bez jaja i mleka. Međutim, recept za posne palačinke papira i njihovoj mrsnoj verziji.
Sastojci:
- 500 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 2,5 šolje kisele vode
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 4 kašike ulja
- 1 kesica vanilin šećera
- džem po ukusu
- ulje za prženje
Priprema:
U veću posudu pomešajte sve suve sastojke, pa polako dodajte i kiselu vodu. Sve vreme mutite mikserom, pa dodajte i ulje.
Tiganj zagrejte, pa sipajte malo ulja, zatim odvadite jednu kutlaču smese za palačinke i sipajte u tiganj.
Kada se jedna strana palačinke ispeče, prevrnite je na drugu stranu.
Gotove palačinke premažite džemom, a možete ih posuti orasima ili šećerom.
Služite ih tople.
Prijatno!
(Telegraf.rs)