Recept za dansko pecivo koje se priprema očas posla: Za slatki početak dana
Ukus je neodoljiv, a priprema jednostavna
Iako su na našem podneblju češći izbor slana jela za doručak, nije retkost ni da se u pekarama odlučimo za slatko pecivo u ranim jutarnjim časovima. Činjenica je da je njihov ukus neodoljiv, ali ono koje je pripremljeno u vašoj kuhinji daleko je ukusnije i bolje.
Kuriozitet je da se lisnato testo sa neodoljivim kremom i voćem kod nas zove dansko pecivo, dok se u Danskoj zove bečko pecivo.
Kako god da ga zovete, jedno je sigurno - nećete se pokajati ukoliko ga pripremite.
Sastojci:
- 500 g lisnatog testa
- 1 jaje za premazivanje
- 2 kesice pudinga od vanile ili slatke pavlake
- 125 g putera
- 6 kašika šećera
- 500 ml mleka
- 300 g svežeg bobičastog voća po izboru
Priprema:
Lisnato testo razvijte, pa ga isecite na veće jednake kvadrate. Krajeve savijte ka sredini tako da napavite mali okvir na pecivu, a u središnjem delu formirate udubljenje.
Tako uradite sa svim delovima testa.
Premažite ih razmućenim jajetom i pecite u rerni na 200 stepeni dok ne porumene.
Pečena peciva ostavite da se ohlade.
Puding skuvajte sa mlekom i šećerom prema uputstvu sa kesice. U gotov puding stavite puter i sve dobro sjedinite, pa ostavite da se ohladi u potpunosti.
Ohlađeni puding umutite mikserom, pa punite sredinu svakog peciva i dodajte sveže voće na kraju.
Ukoliko želite, peciva pospite šećerom u prahu, ali ovaj korak nije obavezan.
Prijatno!
(Telegraf.rs)