Kako da savršeno ispržite jaje: Trik za hrskavo belance i kremasto žumance
Za početak, upotrebite sveža jaja, jer su ukusnija
Jaja su najčešći izbor za doručak većine ljudi. Načina za pripremu je bezbroj, a mnogima su omiljena takozvana jaja na oko.
Neko voli potpuno pečeno, neko drugi tek zapečeno, a najviše je onih koji vole hrskavo belance, a tečno i kremasto žumance.
Iako je ovo prilično jednostavno jelo za pripremu, jaje lako može da se preprži i potrebno je nekoliko trikova kako biste dobili savršen rezultat.
Profesionalna kuvarica Alisa Ficdžerald kaže da su ključne dve stvari - maslinovo ulje i dobar tiganj.
Za početak, upotrebite sveža jaja, jer su ukusnija.
Nemojte štedeti na ulju, jer će ono sprečiti da se jaja zalepe i upropaste. Zagrejte maslinovo ulje, pogodno za prženje, na visoku temperaturu. Razbijte jaje, posolite i dok se prži polivajte ga uljem iz tiganja.
Kada se na belancetu pojave balončići, a ivice postanu svetlosmeđe, jaje je gotovo.
Poslužite uz tost hleb i salatu po želji.
Prijatno!
(Telegraf.rs)