Kako da savršeno ispržite jaje: Trik za hrskavo belance i kremasto žumance

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za početak, upotrebite sveža jaja, jer su ukusnija

Foto: Shutterstock

Jaja su najčešći izbor za doručak većine ljudi. Načina za pripremu je bezbroj, a mnogima su omiljena takozvana jaja na oko.

Neko voli potpuno pečeno, neko drugi tek zapečeno, a najviše je onih koji vole hrskavo belance, a tečno i kremasto žumance.

Iako je ovo prilično jednostavno jelo za pripremu, jaje lako može da se preprži i potrebno je nekoliko trikova kako biste dobili savršen rezultat.

Profesionalna kuvarica Alisa Ficdžerald kaže da su ključne dve stvari - maslinovo ulje i dobar tiganj.

Za početak, upotrebite sveža jaja, jer su ukusnija.

Nemojte štedeti na ulju, jer će ono sprečiti da se jaja zalepe i upropaste. Zagrejte maslinovo ulje, pogodno za prženje, na visoku temperaturu. Razbijte jaje, posolite i dok se prži polivajte ga uljem iz tiganja.

Kada se na belancetu pojave balončići, a ivice postanu svetlosmeđe, jaje je gotovo.

Poslužite uz tost hleb i salatu po želji.

Prijatno!

Video: Trikovi za lenje: Ubacila je jaja u mikrotalasnu i dobila fenomenalan doručak

(Telegraf.rs)