Ideja za ručak: Recept za pileće ražnjiće sa slaninom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Njihovom ukusu skoro niko ne može da odoli

Foto: Shutterstock

Topli, letnji dani idealni su za uživanje u prirodi, sa porodicom ili prijateljima. Tad su neizostavne đakonije sa roštilja.

A gde je roštilj, tu si i ražnjići.

Jednostavni su, brzi, a izgledaju dekorativno. Uz prilog poželji biće odličan ručak. Ako uživate u hrani sa roštilja, onda će vam se sigurno svideti i ovaj recept za pileće ražnjiće.

Sastojci:

  • 500 gr pilećeg belog mesa
  • 200 g slanine
  • so, ukoliko slanina nije dovoljna slana
  • biber
  • začini po ukusu

Priprema:

Slaninu isecite na tanke listove, a pileće meso na veće kocke. Začine i piletinu stavite u istu posudu, pa dobro promešajte.

Svaku kocku piletine umotajte jednim listićem slanine, pa ih ređajte na štapiće za ražnjiće. Na svaki štapić stavite po četiri komada.

Na zagrejan roštilj stavljate ražnjiće i pecite ih s obe strane po pet minuta.

Uz meso kao prilog kombinujujte krompir, pirinač ili bareno povrće. Ne zaboravite i na čari sveže, sezonske salate.

Prijatno!

Video: Ako sad počnete da spremate nedeljni ručak biće gotov za 20 minuta: Brzi recept sa Tik Toka

(Telegraf.rs)