Salata koja je savršeni par jelima sa roštilja: Priprema se za manje od 10 minuta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neodoljiv i osvežavajući ukus

Foto: Shutterstock

Kupus i šargarepa se savršeno slažu i u kuvanim jelima, ali i sveži, pripremljeni kao salata. Budući da je vreme sve lepše, a da je sezona roštiljanja i boravka u prirodi tek otvorena, novi recepti za osvežavajuće salate, koje se odlično slažu sa svim vrstama mesa, uvek su dobrodošli.

Jedna od takvih je i ova, neka verzija popularne američke "coleslaw" salate, kombinacija kupusa, šargarepe i neodoljivog dresinga sa majonezom.

Može se napraviti i u posnoj, veganskoj varijanti, ukoliko umesto mrsnog stavite posan majonez, a izostavite pavlaku.

Priprema se za manje od deset minuta, a ukus je neodoljiv.

Sastojci:

  • 1/2 manje glavice mladog kupusa
  • 2 srednje šargarepe
  • 1 manja glavica crvenog luka
  • 2 kašike majoneza
  • 3 kašike pavlake
  • 1/2 kašike senfa
  • 1 kašičica jabukovog sirćeta (ili više, po ukusu)
  • so
  • biber

Priprema: 

Kupus iseckajte na tanke tračice, kao i inače. Šargarepu narendajte, a luk iseckajte na tanka rebarca.

Majonez, pavlaku, senf i jabukovo sirće izmešajte, pa sve sjedinite sa povrćem. Dodajte so i biber po ukusu, pa ostavite salatu da se hladi, a onda poslužite.

Savršeno se slaže sa svim vrstama mesa sa roštilja.

Video: Kako da ne prospete salatni preliv svuda okolo dok mešate salatu

(Telegraf.rs)