Prolećni doručak koji će deca obožavati: Pun je proteina i sezonskog povrća

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prvi obrok dana je najvažniji, a ako je ukusan i zdrav daje nam energiju za ostatak dana

Foto: Shutterstock

Proleće donosi nove mogućnosti kada je ishrana u pitanju, a nutricionisti preporučuju da iskoristimo njegove darove i u dnevni meni uvrstimo što više jela sa povrćem za sva tri obroka.

Donosimo vam recept za pravu prolećnu kajganu, koja ne samo da je ukusna, već daje obilje energije za novi dan.

Sastojci: 

  • 3 jaja
  • 50 g spanaća 
  • 1 manji paradajz
  • malo soli 
  • malo bibera
  • 5 komada šampinjona
  • peršunovo lišće
  • 50 g kačkavalja 
  • ulje za prženje

Priprema: 

Jaja umutite, posolite i pobiberite po ukusu. Iseckajte sitno spanać, pečurke i paradajz na manje kriške, pa dodajte jajima.

Zagrejte ulje i sipajte jaja sa povrćem u tiganj. Pržite par minuta, a onda pažljivo okrenite, pa ispržite i drugu stranu. Narendajte kačkavalj, pospite ga po omletu dok je još u tiganju, smanjite temperaturu ringle i sačekajte da se kačkavalj rastopi. Po vrhu pospite peršunom.

Poslužite uz jogurt ili kiselo mleko.

Prijatno! 

(Teleegraf.rs)