Najukusnije testo za picu, spremno za tili čas: Recept bez kvasca

Vreme čitanja: oko 1 min.

Italijanski specijalitet odavno se odomaćio na trpezama širom Srbije

Foto: Pixabay

Ukoliko ste ljubitelj tankog, hrskavog testa za picu, a uz to nemate previše vremena da čekate da testo naraste, verzija bez kvasca biće pravo rešenje.

Ovaj recept je utoliko praktičniji što ne morate da merite sastojke - umesto kuhinjske vage koristite čašu od jogurta zapremine 180 mililitara.

Sastojci:

  • čaša jogurta
  • 2 čaše brašna
  • 2 kašike ulja
  • pola kesice praška za pecivo
  • soli po ukusu

Za nadev:

  • 100 ml kečapa ili pelata
  • 150 g šunke
  • čaša pavlake
  • 100 g kačkavalja
  • 4 čeri paradajza
  • nekoliko crnih maslina
  • origano

Priprema:

U veću posudu sipajte prosejano brašno, dodajte prašak za pecivo, so, jogurt i ulje, pa sjedinite sve sastojke i zamesite testo.

Razvucite testo oklagijom i stavite u pleh, pa ga premažite kečapom ili pelatom, poređajte iseckanu šunku, odozgo stavite pavlaku, iseckane crne masline, čeri paradajz, origano i izrendani kačkavalj, pa pecite na 200 stepeni petnaestak minuta.

Prijatno!

Ako vam je, pak, srcu draže deblje testo za picu, matematički preciznu formulu za svaki pleh možete da pronađete na ovom linku.

Video: Najbolju picu na svetu pravi Piroćanka: Sonja i njena porodica na testu spajaju Srbiju i Italiju

(Telegraf.rs)