Čokoladni rolat, izdašan i kremast: Recept za koji mnogi kažu da je bolji od paša lokuma
Kombinacija čokolade, slatke pavlake i laganog patišpanja garantuje uživanje za nepca
Rolati sa džemom, kremom ili umućenom slatkom pavlakom idealni su da zaokružite nedeljni ručak. Recept za čokoladni kolač koji vam donosimo priprema se brzo, a uz to nije potrebno mnogo sastojaka.
Ovaj rolat je izdašan i lagan, a još jedna njegova prednost je u tome da što duže stoji to postaje bolji i ukusniji.
Sastojci:
- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 5 kašika brašna
- 2 kašike kakao-praha
- pola kesice praška za pecivo
- 2 kašike ulja
- 500 ml slatke pavlake
- 100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Razdvojte belanca od žumanaca, pa umutite belanca u čvrst sneg. Dodajte šećer, pa nastavite da mutite mikserom. Potom dodajte brašno, prašak za pecivo, kakao-prah, žumanca i ulje, pa smesu umutite ručno.
Pleh obložite pek papirom, ulijte smesu i pecite je na 180 stepeni petnaestak minuta. Izvadite tepsiju iz rerne, patišpanj prebacite na vlažnu krpu i urolajte, pa ostavite da tako odstoji dok se ne prohladi.
Umutite 400 mililitara slatke pavlake i njome bogato premažite unutrašnju stranu rolata.
U šerpici rastopite 100 grama čokolade sa preostalih 100 mililitara neumućene slatke pavlake, pazeći da ne provri. Ovu smesu prelijte preko rolata i ostavite kolač na hladnom mestu nekoliko sati.
Secite na kolutove i služite.
Prijatno!
(Telegraf.rs)