Krofnice koje uvek uspevaju: Univerzalni recept za spremanje u aparatu ili šerpi
Brzo se pripremaju, a ukus im je savršen
Američke krofnice, koje su postale omiljena užina ili doručak najmlađih, nije teško napraviti, čak i ako kod kuće nemate specijalizovan aparat.
Iako je mališanima često važno da krofnice oblikom budu identične onima iz aparata, zaboraviće na to čim probaju prvu domaću krofnicu, posebno ako im je ponudite sa njihovim omiljenim namazom.
Recept koji vam donosimo odličan je i ako nemate aparat za američke krofnice, ali i ako ste isti nabavili; u oba slučaja, testo će biti savršeno meko iznutra, a hrskavo spolja.
Sastojci:
- 16 kašika brašna
- kesica praška za pecivo
- 2 kesice vanilin-šećera
- 2 jajeta
- čaša jogurta (mera je čaša od 180 ml)
- pola čaše ulja za testo + ulje za prženje
Priprema:
Umutite jaja tek toliko da zapene, pa im dodajte jogurt i ulje i sve ručno mešajte minut-dva. Potom dodajte brašno, prašak za pecivo i vanilin-šećer, pa mutite dok ne dobijete glatku ujednačenu smesu.
Ukoliko imate aparat za američke krofnice, namažite kalupe uljem, pa dobro umućeno testo spuštajte kašikom i pecite dok krofnice ne porumene.
Ako niste nabavili aparat za američke krofnice, testo pržite u zagrejanom ulju, kao klasične krofne ili uštipke. Kad testo porumeni, stavljajte ga na papirni ubrus kako bi se ocedilo od viška masnoće.
Vruće krofnice možete da prelijete rastopljenom čokoladom i da ih pospete šarenim mrvicama ili da ih poslužite uz džem, krem, med ili neki drugi namaz.
Prijatno!
(Telegraf.rs)