Ideja za ručak: Pileći "lo mejn", najukusnija kineska brza hrana za kojom ludi ceo Njujork

Vreme čitanja: oko 2 min.

Najbolji "lo mejn" recept za piletinu koji je spreman za 15 minuta

Foto: Shutterstock

Ovaj laki recept kineske kuhinje, pileći "lo mein", jedan je od najomiljenijih za ljubitelje ulične hrane stanovnika Njujorka.

Napravljen je od svežih kineskih rezanaca sa jajima, povrća i nemasnih pilećih prsa. Sve je pomešano sa ukusnim slanim sosom od soje i ostriga, a spremno je za svega 15 minuta. Uz to, zravo je, lako se pravi i odličan je način da koristite povrće i proteine koje želite, pa je odličan predlog za brzi ručak.

Kineski rezanci od svežih jaja daju divnu teksturu ovom jelu, ali ako nemate gde da ih kupite, bez problema možete da koristite špagete ili fetučini. Samo je važno da ih skuvate al dente za pravu teksturu. Ovo jelo je pritom veoma zahvalno jer možete da zamenite svako povrće i/ili proteine za ono što imate pri ruci. Odličan način da "počistite" frižider.

Sastojci:

za prženje:

  • rezanci (to su kineski rezanci sa jajima, u zavisnosti od vrste, ili se kuvaju, ili, ukoliko su već prethodno kuvani, samo se isperu pod toplom vodom. Obavezno proverite etiketu za uputstva za kuvanje ako su još sirovi)
  • pileća prsa bez kostiju i kože isečena na komade veličine zalogaja
  • 2-3 šolje povrća (crvena paprika, snežni grašak, šargarepa, luk)
  • šitake pečurke
  • susam
  • kašičica crvene tucane paprike

za sos:

  • tamni soja sos
  • sos od ostriga
  • 1 kutlača skuvane pileće supe
  • kukuruzni skrob za zgušnjavanje sosa
Zamenjska opcija, rezanci fetučini i svinjsko meso / Privatna arhiva

Priprema:

Pomešajte sastojke za sos u posudi srednje veličine i mešajte dok se šećer ne rastvori. Dodajte kašiku sosa u piletinu da deluje kao marinada.

Pripremite povrće dok se piletina marinira. Isecite povrće na trakice i veličinu zalogaja.

Prokuvajte vodu da skuvate rezance (ako koristite sirove ili sušene rezance). Ako koristite sveže nekuvane rezance od jaja, kuvajte ih dva minuta ili dok ne budu al dente.

Isperite rezance pod vodom, ocedite ih, a zatim ih pokapajte malom količinom ulja da se ne bi lepili.

Zagrejte vok ili tiganj na srednje jakoj vatri i dodajte marinirana pileća prsa. Pržite ih ga do kraja, a zatim izvadite iz tiganja i ostavite sa strane. Zatim dodajte povrće i pržite ga dva-tri minuta.

Dodajte rezance i sos i mešajte ih da se sjedine. Sos treba da se zgusne i postane sjajan i gladak. Trebalo bi da lepo obloži rezance. Ovo traje oko minut.

Dodajte kuvanu piletinu i mladi luk i još jednom promešajte da se sjedini.

Ukrasite susamom i poslužite.

Čuvanje i podgrevanje ostataka

Ostatke čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi, do tri dana u frižideru. Zamrznuti u posudi mogu stajati do mesec dana. Zagrejte ih u mikrotalasnoj pećnici na srednje jakoj postavci.

Video: Recept za jelo u koje ćete se zaljubiti na prvi zalogaj: Najhsrkaviji krompir koji se najlakše pravi

(Telegraf.rs)