Ideja za ručak: Hladna i kremasta pasta, idealna za tople dane

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukusan i zasitan obrok koji se sprema brzo i lako

Foto:Shutterstock

Tokom toplih dana većina domaćica izbegava da vreme prevodi pored šporeta, a s druge strane, ukućanima je potreban ukusan i zasitan obrok.

Zato su prvi, jedino i česti izbor hladne paste.

Sastojci:

  • 250 gr testenine
  • 100 gr kačkavalja
  • 1 glavica crvenog luka
  • 2 paradajza
  • 100 ml majoneza
  • 180 gr pavlake
  • so, biber
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • ulje
  • peršun za dekoraciju
  • začini po ukusu

Priprema:

Zagrejte litar vode sa malo soli i par kapi ulja do ključanja, pa stavite testeninu da se kuva. Kuvajte je 10 do 15 minuta.

Dok se testenina kuva, kačkavalj izrendajte na krupno rende, pa iseckajte paradajz i crveni luk.

U zagrejan tiganj sipajte par kapi ulja, pa propržite crveni luk. Skuvanu testeninu procedite i ostavite da se prohladi par minuta.

U dublju posudu sipajte testeninu, pa dodajte luk, paradajz, beli luk u prahu, so, biber, začine po ukusu, majonez, pavlaku i kačkavalj i sve dobro promešajte.

Po vrhu pospite sitno seckan peršun i ostavite u frižideru da se dobro ohladi.

Prijatno!

Video: Klasičan recept odlazi u prošlost: Kajgana kakvu do sada niste probali

(Telegraf.rs)