Hladne Cezar palačinke, ukusnije od čuvene salate: Recept za obrok koji će vas satima držati sitim
Kad vam preostane bareno ili pečeno pileće meso, najbolji način da ga utrošite je da napravite neku hladnu salatu ili nadev za palačinke
Cezar salata mnogima je omiljena, posebno tokom leta, jer je u isto vreme i lagana i hranljiva. Ali, ako ste ljubitelj malo kaloričnijih obroka, neka vaš izbor budu hladne Cezar palačinke.
Nadev za ove palačinke sličan je istoimenoj salati - osnova recepta je barena ili pečena piletina iseckana na štapiće ili kocke, sa dodatkom krem sira, pavlake, majoneza i limunovog soka.
Sastojci:
sastojci za palačinke:
- 3 jajeta
- 400 g brašna
- 250 ml kisele vode ili obične vode
- prstohvat šećera
- pola ravne kašičice soli
- pola kesice sode bikarbone
sastojci za nadev:
- 300 g piletine (barene ili pečene)
- čaša pavlake
- 150 g krem sira
- 100 g majoneza
- malo bibera
- sok od pola limuna
- bebi spanać ili zelena salata
Priprema:
Umutite jaja, dodajte im brašno, vodu ili kiselu vodu, šećer, so i sodu bikarbonu, pa sve sjedinite pomoću miksera. U tiganj sipajte malo ulja i ispecite palačinke, pa ih ostavite da se ohlade.
Ukoliko želite da palačinke dobiju zelenkastu nijansu, pre pečenja u smesu dodajte šaku mladog spanaća izmiksanog u blenderu.
Pomešajte krem-sir, pavlaku, majonez, sok od pola limuna i biber, pa sve dobro sjedinite. Dobijenim namazom premažite svaku palačinku posebno, pa po sredini poređajte iseckanu barenu ili pečenu hladnu piletinu, kao i listove bebi-spanaća ili zelene salate.
Zarolajte palačinke, presecite ih napola i ostavite da se dobro ohlade, pa služite.
Prijatno!
(Telegraf.rs)