Ideja za ručak: Ukusna piletina sa pirinčem i graškom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pikanatan ukus i primamljive boje ovog jela priuštiće vam pravi gurmanski trenutak

Foto: Pixabay

Piletina i pirinač nam nisu nepoznata kombinacija u kulinarskim poduhvatima mnogih od nas, ali toliko ima kombinacija ukusa i začina sa ova dva sastojka da ćete, ukoliko vam piletina spada u omiljeno meso, uživati u raznovrsnosti ukusa i razolikosti boja svaki put kada je budete spremali.

Današnji recept doneće vam piletinu i pirinač intenzivnijeg ukusa sa puno autentičnih začina koji nisu izvorno s našeg podneblja, ali su poslednjih godina rado prihvaćeni i često se koriste u mnogim kuhinjama.

Sastojci:

  • 200 ml pilećeg bujona
  • 2 kašike soja sosa
  • 3 kašike ulja
  • 600 g pilećih prsa ili filea
  • šolja pirinča
  • šolja graška
  • 2 srednja crna luka
  • 3 mlada luka
  • 2 crvene šilja paprike 
  • 1 kašičica đumbira
  • 1 kašika mlevene paprike
  • 1 kašika kurkume
  • korijander  
  • sezonski začin, so

Priprema:

U pileći bujon stavite dve kašike soja sosa. Na zagrejanom ulju propržite piletinu prethodno iseckanu na kockice srednje veličine. Dodajte crni luk, crvenu papriku, grašak, đumbir i mlevenu crvenu papriku. Začinite sezonskim začinom i solju po ukusu. Dinstajte 5-6 minuta.

U prethodno polu skuvan pirinač dodajte kurkumu i kratko dinstajte, nalivajte vodom dok se lepo ne ukuva pirinač. Nakon toga u pirinač umešajte pripremljenu piletinu, ubacite mladi luk i korijander. Poslužite vruće!

(Telegraf.rs)