Ideja za ručak: Brzi ručak od tunjevine, savršena letnja pljeskavica za vrele dane
Ove pljeskavice od tunjevine su ukusne začinjene sa kečapom, senfom ili ljutim sosom. Odlične su i kao topli sendvič
U ove vrele dane sve nas mrzi da provodimo previše vremena u kuhinji, a ukusne pljeskavice od tune koje se prave za manje od pola sasta ne samo što su idealne za pripremu brzog ručka, već su ukusne čak i ako se ostave da se jedu hladne.
Ove pljeskavice od tunjevine odlično idu uz kečap, senf ili ljuti sos, a možete da ih poslužite i kao topli sendvič.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 2 kašičice limunovog soka
- 10 kašika prezle
- 3 kašike rendanog parmezana
- 3 konzerve tunjevine, oceđene
- 3 kašike luka seckanog na kockice
- 1 prstohvat mlevenog crnog bibera
- so (po ukusu)
- 3 kašike ulja
Proprema:
U posudi umutite jaja i limunov sok, umešajte hlebne mrvice i parmezan da napravite testo.
U smesu istresite isceđene konzerve tunjevine i sitno iseckan luk. Sve dobro sjedinite i začinite sa biberom i soli, prema ukusu.
Rukama oblikujte osam pljeskavica.
Zagrejte ulje u tiganju na srednjoj vatri i ispecite ih do zlatno smeđe boje, otprilike oko pet minuta po jednoj strani.
Pljeskavice možete da poslužite uz krompir, pire ili pomfrit, i neku sezonsku letnju salatu po izboru. Mogu da se posluže i vruće i hladne.
(Telegraf.rs)