Posna kljukuša od krompira i tikvica: Lagan letnji doručak koji će vas dugo držati sitim

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izlivena pita za čiju pripremu nije potrebno mnogo vremena

Foto: Shutterstock

Pite od krompira rado su viđene na trpezama širom Srbije. Domaćice ih najčešće prave od gotovih kora, uglavnom u danima posta, jer je mogućnost da ne ispadnu kako treba svedena na minimum.

One malo odvažnije prave izlivene pite; jednako su zasitne kao i one od gotovih kora, a mogućnost kombinovanja povrća i raznih vrsta brašna je gotovo nepresušna.

Sastojci:

  • 500 g krompira
  • 500 g tikvica
  • 200 g belog brašna
  • 150 g kukuruznog brašna
  • kesica praška za pecivo
  • so, biber
  • voda

Priprema:

Oljuštite krompir i tikvice, pa ih izrendajte, posolite i ostavite desetak minuta da puste vodu. Ocedite povrće, sipajte ga u činiju, dodajte belo brašno, fino samleveno kukuruzno brašno, prašak za pecivo, biber i toliko vode da smesa bude gušća nego za palačinke.

Sve dobro izmešajte, pa sipajte u pleh koji ste prethodno obložili pek-papirom.

Pecite na 200 stepeni dok ne porumeni.

Prijatno!

(Telegraf.rs)