Ideja za ručak: Tajni sastojak za najukusniji pekarski krompir do sada
Svi obožavamo pekarski krompir, ali postoje fine razlike u pripremi ovog jela koje će vas osvojiti zauvek
Krompir uvek služimo kao prilog uz neko glavno jelo, uz meso, ribu ili ga stavljamo u posne salate. Pekarski krompir je doživljaj sam po sebi, a ovaj recept će vas u to i uveriti.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- dva limuna
- 1 litar vode
- 2 kašičice origana
- 2 kašičice majčine dušice
- 2 kašičice vlašca
- 2 čena belog luka
- 80 ml ulja
- 3 kašike kukuruznog brašna
- so, biber, mlevena paprika
Priprema:
Krompir oljuštite i isecite na polovine, pa ga spustite u šerpu, sipajte vodu i sok od dva limuna i kuvajte na srednjoj vatri. Kad voda proključa, ostavite šerpu na ringli još desetak minuta.
Rernu zagrejte na 200 stepeni i ubacite da se greje prazan pleh ili vatrostalna činija u koju ćete kasnije staviti krompir.
U međuvremenu, krompir procedite i ostavite da se malo ohladi. Zatim u krompir dodajte ulje, začine, beli luk, mlevenu papriku, posolite i pobiberite i dodajte na kraju kukuruzno brašno kao tajni sastojak koji će krompiru dati neodoljivu hrskavost.
Dobro promešajte sve u posudi da krompir bude obavijen svim sastojcima i prebacite sve u posudu za pečenje koja vam je u rerni ostavljena da se zagreje. Pecite pola sata do najviše 40 minuta, uz povremeno okretanje krompira kako biste dobili hrskavu koricu sa obe strane.
Prijatno!
(Telegraf.rs)