Ideja za ručak: Krem-čorba sa tikvicama i bundevom koju ćete obožavati
Priprema se brzo i lako, a ukus oduševljava
Iako je na našim prostorima ručak bez mesa skoro pa nezamisliv, ipak nam često prijaju i čorbe od povrća koje okrepljuju telo. Potaži spadaju među najlakše i najbrže čorbice za pripremu, a mogu da sadrže kombinaciju najzdravijih namirnica.
Zbog toga smo za vas pripremili recept za ukusnu kremastu čorbu od tikvica i bundeve, a sigurni smo da će vas ova kombinacija ukusa oboriti s nogu.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 1 krompir
- 1 veći komad bundeve
- ¾ šolje mleka
- 1 kašičica kurkume
- 180 g pavlake
- so, biber
- sveži peršun
- začinska paprika za posipanje
Priprema:
Povrće očistite, operite i isecite na kockice. U šerpu sipajte vodu i stavite povrće da se kuva oko 30 minuta.
Kada povrće omekša, odlijte vodu, odnosno ostavite tek toliko da možete da umutite sastojke. Mikserom umutite povrće.
Dodajte mleko, pavlaku i začine, pa sve dobro promešajte.
Kada sipate čorbu u tanjir, pospite malo svežeg peršuna i začinske paprike.
Prijatno!
(Telegraf.rs)