Ideja za ručak: Krem-čorba sa tikvicama i bundevom koju ćete obožavati

Vreme čitanja: oko 1 min.

Priprema se brzo i lako, a ukus oduševljava

Foto:Shutterstock

Iako je na našim prostorima ručak bez mesa skoro pa nezamisliv, ipak nam često prijaju i čorbe od povrća koje okrepljuju telo. Potaži spadaju među najlakše i najbrže čorbice za pripremu, a mogu da sadrže kombinaciju najzdravijih namirnica.

Zbog toga smo za vas pripremili recept za ukusnu kremastu čorbu od tikvica i bundeve, a sigurni smo da će vas ova kombinacija ukusa oboriti s nogu.

Sastojci:

  • 2 tikvice
  • 1 krompir
  • 1 veći komad bundeve
  • ¾ šolje mleka
  • 1 kašičica kurkume
  • 180 g pavlake
  • so, biber
  • sveži peršun
  • začinska paprika za posipanje

Priprema:

Povrće očistite, operite i isecite na kockice. U šerpu sipajte vodu i stavite povrće da se kuva oko 30 minuta.

Kada povrće omekša, odlijte vodu, odnosno ostavite tek toliko da možete da umutite sastojke. Mikserom umutite povrće.

Dodajte mleko, pavlaku i začine, pa sve dobro promešajte.

Kada sipate čorbu u tanjir, pospite malo svežeg peršuna i začinske paprike.

Prijatno!

(Telegraf.rs)