Recept za gvakamole sos: Kombinacija ukusa koja osvaja
Možete ga mazati na tost, stavljati u razna jela ili koristiti kao namaz za tortilje
Meksička hrana važi za jednu od najboljih i veoma je popularna i na našim prostorima. Ukoliko volite začinjenu hranu i neobične kombinacije ukusa, onda je ovaj recept savršen za vas.
Gvakamole sos je verovatno najpoznatije jelo od avokada i može se jesti kao umak ili salata.
Možete ga mazati na tost, stavljati u razna jela ili koristiti kao namaz za tortilje. Za koji god način da se odlučite, jedno je sigurno - nećete pogrešiti.
Sastojci:
- 1 avokado
- 1/2 limuna
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 crnog luka
- 1 paradajz
- 2 čena belog luka
- 1/2 kašičice mlevene začinske paprike
Izvadite unutrašnjost avokada, pa ga izgnječite viljuškom i stavite u posudu. Zatim dodajte limunov sok, so i začinsku papriku.
Paradajz, crni i beli luk iseckajte na kockice, pa dodajte u avokado.
Sve zajedno promešajte.
Kada sve dobro izmešate, ostavite da stoji oko sat vremena u frižideru, tako će imati bolji ukus.
Kada se gvakamole ohladi, namažite ga na tost hleb i uživajte.
Prijatno!
(Telegraf.rs)