Recept za gvakamole sos: Kombinacija ukusa koja osvaja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Možete ga mazati na tost, stavljati u razna jela ili koristiti kao namaz za tortilje

Foto:Pixabay

Meksička hrana važi za jednu od najboljih i veoma je popularna i na našim prostorima. Ukoliko volite začinjenu hranu i neobične kombinacije ukusa, onda je ovaj recept savršen za vas.

Gvakamole sos je verovatno najpoznatije jelo od avokada i može se jesti kao umak ili salata.

Možete ga mazati na tost, stavljati u razna jela ili koristiti kao namaz za tortilje. Za koji god način da se odlučite, jedno je sigurno - nećete pogrešiti.

Sastojci:

  • 1 avokado
  • 1/2 limuna
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 crnog luka
  • 1 paradajz
  • 2 čena belog luka
  • 1/2 kašičice mlevene začinske paprike

Izvadite unutrašnjost avokada, pa ga izgnječite viljuškom i stavite u posudu. Zatim dodajte limunov sok, so i začinsku papriku.

Paradajz, crni i beli luk iseckajte na kockice, pa dodajte u avokado.

Sve zajedno promešajte.

Kada sve dobro izmešate, ostavite da stoji oko sat vremena u frižideru, tako će imati bolji ukus.

Kada se gvakamole ohladi, namažite ga na tost hleb i uživajte.

Prijatno!

(Telegraf.rs)