Ideje za ručak: Pohovani karfiol koji će obožavati i deca
Neće mu odoleti ni najveći izbirljivci
Karfiol mnogima nije omiljeno povrće, a najmanje deci. Istina je, karfiol ima specifičan ukus, ali sve zavisi od toga kako ga pripremite.
Ovo povrće je veoma zdravo, pa smo zbog toga za vas pripremili recept pomoću kog ćete obrok od karfiola napraviti brzo i jednostavno i jesti ga u slast.
Sastojci:
- 1 kg karfiola
- 150 ml mleka
- 4 jajeta
- 1 kašika biljnog začina
- 200 g brašna
- ulje za prženje
- so
Priprema:
Karfiol dobro operite i razdvojte ga na cvetove. U veću šerpu sipajte vodu, pa kada proključa, dodajte karfiol i so.
Karfiol ostavite da se kuva na tihoj vatri pet minuta.
Kada je gotovo, karfiol dobro ocedite od vode. Jaja umutite, pa u njih dodajte biljni začin i mleko.
U dubljem tiganju sipajte ulje i ostavite da se zagreje.
Karfiol prvo uvaljajte u brašno, a onda umočite u jaja. Spustite ga u zagrejano ulje i pržite sa svih strana.
Karfiol služite topao, a ukusan je i kada se ohladi.
Prijatno!
(Telegraf.rs)