Recept za domaće puslice: Pomoću ovog trika će ispasti savršeno

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poslastica koja podseća na detinjstvo

Foto:Shutterstock

Ko još ne voli puslice? Tvrde na dodir, a kada dođu u kontakt s usna, odmah postaju slatka magija u kojoj ćete uživati. Recept za savršene puslice je u osnovi jednostavan. Kada je masa sjajna, puslice će biti odlične.

Kako biste dobili savršene hrskave i mirisne puslice, potrebno je da jaja obavezno stavite u frižider kako bi bila hladna pre nego što počnete sa pripremom.

Sastojci:

  • 8 belanaca
  • 500 g šećera
  • 3 kašike limunovog soka
  • prstohvat soli

Priprema:

Rernu uključite da se greje na 200 stepeni.

Odvojte belanca od žumanca, pa ih stavite u posudu. Belanca lagano krenite da mutite mikserom, dodajte šećer postepeno i limunov sok. Belanca treba da budu čvrsta poput snega.

Smesu ubacite u kesu sa špricem i u pleh koji ste obložili pek-papirom pravite puslice.

Pleh ubacite u rernu i smanjite temperaturu na 100 stepeni; ostavite sat vremena.

Kada su gotove, ostavite ih da se ohlade, a onda ih možete jesti.

Prijatno!

(Telegraf.rs)