Mafini sa graškom i kimom: Spremite za doručak slane mafine
Deca će voleti ove ukusne mafine
Mafini nisu najdraži izbor za doručak samo za sladokusce. Njima niko ne može da odoli.
Isprobajte recept za ovu ukusnu verziju slanih mafina koji su savršene ne samo za početak dana već i za užinu, popodnevni čaj ili kao grickalica usput.
Ažurirajte svoje recepte za mafine sa neočekivanim sastojcima kao što su grašak i kim.
Sastojci
- 2 kašičice maslinovog ulja
- 1 luk, sitno iseckan
- 1 čen belog luka, zgnječen
- 1 kašika mlevenog kima
- 1 šolja smrznutog graška
- 2 šolje brašna
- 1 prašak za pecivo
- 80 g putera, rastopljenog
- 1 jaje, lagano umućeno
- 1 šolja mleka
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni i podmažite kalup za mafine sa 12 korpica.
Zagrejte ulje u tiganju na srednjoj vatri.
Dodajte luk i beli luk. Dinstajte, mešajući, tri minuta ili dok luk ne omekša. Potom dodajte kim i grašak i dinstajte još dva minuta.
Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.
Prosejte brašno u činiju.
U drugu posudu stavite puter, jaje i mleko i dobro promešajte. Lagano sipajte u brašno.
Nežno mešajte dok se sve ne sjedine, a potom dodajte dinstani luk i grašak u smesu.
Napunite tri četvrtine svakog kalupa za mafine sa smesom.
Pecite 18 do 20 minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredinu testa ne izađe čista.
Poslužite toplo.
(Telegraf.rs)